Betaling

SSL certificaten zijn geen dienst en zijn volledig op maat van de klant. Deze dienen dan ook op voorhand betaald te worden, alvorens ze uitgegeven kunnen worden. Afhankelijk van het type krijg je vervolgens een 'certificate invite' op maat + PIN code om je certificaat te genereren, ofwel een link naar de portal in geval van PersonalSign of CodeSign certificaten. Bij een renewal verwerken we zelf een groot deel van de informatie en is minimale input van de klant gevraagd.

Initiële bestelling

Webserver certificaten

Bij een nieuw certificaat zijn er 2 mogelijkheden:

 • Volledig nieuw certificaat: de meest voorkomende optie. Er wordt een nieuw certificaat gegenereerd, zonder dat er een bestaand, geldig certificaat bestaat.
 • Overname van een andere provider: in dit geval wordt in een aantal gevallen de huidige geldigheidsdatum meegenomen in de bestelling. Hiervoor moet tijdens het bestelproces het huidige certificaat opgeladen worden (enkel het publieke gedeelte) om verificatie te doen.

Na ontvangst van de betaling kijg je een certificate invite toegestuurd. Dit gebeurt op het e-mail adres waarvan de bestelling geplaatst is. Je krijgt ook een PIN code om je invite te activeren. Door hiervan gebruik te maken kun je zelf alle info voorzien voor de generatie van het certificaat:

 • Contactgegevens.
 • CSR (certificate signing request).
 • Verificatiemethode voor het domein (e-mail, DNS, HTTP).

Door de invite en PIN te gebruiken wordt alles verder automatisch afgehandeld. Je krijgt je certificaat zodra de 'vetting' of controle van de gegevens gebeurd is. 

PersonalSign - CodeSign certificaten

Na de betaling genereer je je eigen certificaat order via onze SSL portal URL. Zodra dit gebeurd is, keuren we de bestelling goed en kan het certificaat gegenereerd en afgeleverd worden. Zo hou je volledige controle over de publieke en private sleutels, en kies je de methode die het beste bij je aanleunt.

Vernieuwing

Webserver certificaten

Wanneer je een certificaat vernieuwt, handelen wij het proces af. We moeten enkel weten of hetzelfde sleutelpaar gebruikt wordt of niet. Indien wel, kunnen we alles zo verwerken. Indien de sleutels veranderen hebben we een nieuwe CSR nodig. Zodra we deze hebben, verwerken we de vernieuwing. Vernieuw in elk geval op tijd, de huidige geldigheid van het certificaat wordt sowieso meegenomen in het nieuwe certificaat, je 'verliest' dus geen tijd.

Voor veel certificaten is er bij verlenging een bonus van 30 dagen extra geldigheid. Als deze optie beschikbaar is, activeren we die automatisch.

PersonalSign - CodeSign certificaten

Na het ontvangen van de betaling initiëren we de vernieuwing van het certificaat. Je krijgt van ons een pick-up password om het nieuwe certificaat te downloaden, en via mail krijg je instructies om je nieuwe certificaat te genereren.

Samengevat

  Nieuwe bestelling Verlenging
Server SSL
 • U krijgt certificate invite + PIN code.
 • Volledige controle over aanvraag.
 • Originele certificaat uploaden in geval van overname.
 • zelfde keys: geen actie van uw kant.
 • nieuwe keys: bezorg ons de nieuwe CSR.
PersonalSign
 • Certificaat genereren via SSL portal URL
 • Wij keuren goed na verificatie.
 • Instructies via mail + pick-up password.

SSL - procedure bestellen en vernieuwen